Schiphol.nl   •   Contact

Home Resultaten Excellent Visit Value Aantrekkelijke en inspirerende faciliteiten Schiphol digitaal

Schiphol digitaal

Schiphol is ook steeds nadrukkelijker online aanwezig. We spelen in op de wensen van de reiziger, bijvoorbeeld door de mogelijkheden van social media voortdurend te vernieuwen en uit te breiden. Voor wie vrienden of familie niet persoonlijk kan uitzwaaien, bieden we die mogelijkheid op Facebook. Social media zijn een onlosmakelijk onderdeel geworden van onze contacten met reizigers en bezoekers.

Schiphol.nl

De online reserveringsmodule van Schiphol Parking is vernieuwd en de website is eenvoudig te raadplegen op alle soorten tablets. Bezoekers kunnen nu nog gemakkelijker een keuze maken uit de verschillende parkeerproducten afgestemd op hun reisduur en reisdoel.

Schiphol-app

De gratis Schiphol-app van Amsterdam Airport Schiphol is sinds de lancering in 2010 ruim één miljoen keer gedownload. De app biedt actuele vluchtinformatie over aankomende en vertrekkende vluchten, en informatie over alle faciliteiten en winkels op de luchthaven. Ook kunnen reizigers via de app een parkeerplaats of taxi reserveren.

Afgelopen jaar is de app verder verbeterd. Ze heeft een nieuwe 'look & feel' en is nog eenvoudiger in gebruik. Gebruikers kunnen een eigen account aanmaken en vluchten selecteren waarover zij willen worden geïnformeerd. Ook is het mogelijk vluchtgegevens te delen via Facebook, Twitter, sms en e-mail. Nieuw zijn ook de plattegronden van de parkeerplaatsen op de luchthaven.

Social media

Social media zetten we in om reizigers te informeren, te inspireren én om vragen over Schiphol te beantwoorden. Ook spelen social media een steeds grotere rol bij marketingcampagnes. We maken continu en op een evenwichtige wijze gebruik van onder meer Facebook en Twitter en bouwen zo aan een langdurige relatie met onze reizigers. Met relevante content en succesvolle campagnes hebben we ons bereik flink weten te vergroten. We hebben inmiddels meer dan 240.000 likes op Facebook en 20.000 volgers op Twitter.