Schiphol.nl   •   Contact

Home Over ons Missie en ambitie

Missie en ambitie


De missie van Schiphol Group is Nederland te verbinden met alle belangrijke economische, politieke en culturele steden en centra in de wereld.

Wij willen de luchthaven Schiphol samen met onze partners blijven ontwikkelen tot een efficiënt en duurzaam multimodaal knooppunt, waar reizigers van over de gehele wereld zich welkom voelen in een dynamische en inspirerende omgeving.

Ambitie: Europe’s Preferred Airport

Schiphol Group heeft samen met haar partners de luchthaven Schiphol ontwikkeld tot Europe's Preferred Airport. We zijn er trots op dat reizigers Schiphol keer op keer hoog inschalen en verkiezen als voorkeurspunt van vertrek of overstap. Ons beleid is erop gericht die toppositie in Europa te behouden en verder te versterken. Schiphol wil soepele processen en goede faciliteiten bieden en reizigers zoveel als in haar vermogen ligt verzekeren van een prettige reis. Ons doel is en blijft dat reizigers bij voorkeur via Schiphol reizen. Dat vereist een heldere strategie en een nauwe samenwerking met onze partners en stakeholders.